8 Ekim 2011 Cumartesi

Numan Kurtulmuş EIGHTY TWO Anayasası

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

EIGHTY TWO ANAYASASI

Numan Kurtulmuş, vatandaşlık tanımından bütün etnik tanımlamaların çıkarılması önerisinde bulundu.

Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ”Vatandaşlık tanımından bütün etnik tanımlamaların çıkarılması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı şekline dönüştürülmesinin en doğru tanım olacağı kanaatindeyiz” dedi.

“19EIGHTY TWO ANAYASASI’NIN RUHU ÖLÜ”
… Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, anayasa çalışmalarına ilişkin partisinin görüşlerini açıkladı.

Anayasaya yapılacak sıradan bir takım rötuşların Türkiye’nin geleceğine bir katkısının olmayacağını ifade eden Kurtulmuş, 1982 Anayasası’nın ruhunun ölü olduğunu, bunun üzerinde yapılacak düzenlemelerin de ölü yüzü pudralamaktan öte anlam taşımayacağını ifade etti.

Kurtulmuş, anayasa içerisinde devlet, millet ve siyaset anlayışının yeniden dizayn edilmesi ve 1982 Anayasası ile milletten alınan iradenin geri verilmesi gerektiğini belirtti.

“DENETİM MEKANİZMASI HALKA AÇILSIN”
Başta Anayasa olmak üzere TBMM İçtüzüğü, Siyasi Partiler Yasası ve seçim sisteminde değişiklik yapılmadan demokratikleşmeden söz edilemeyeceğini ifade eden Kurtulmuş, 1921 Anayasası’nın en demokratik anayasa olduğunu ve yeni anayasada da onun baz alınması gerektiğini söyledi.

Denetim mekanizmasının bürokratik oligarşiyle etkisiz kaldığını, bakanlıkların kendi kendini denetlediğini, iktidarda çoğunlukta olan bir bakanın gensoruyla bile düşürülemediğini savunan Kurtulmuş, denetim mekanizmasının halka açılması gerektiğini belirtti. Kurtulmuş, ”BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’nun kazası ve Faili Meçhulleri Araştırma” gibi komisyonların bir şeye yaramadığını öne sürdü.

Kurtulmuş, referandum sistemi oluşturularak Afganistan’a asker gönderilmesi veya Füze Savunma Sistemi kurulması gibi konuların da halka sorulması gerektiğini dile getirdi.

“VATANDAŞLIK TANIMI DEĞİŞTİRİLSİN”
Basın mensuplarının soruların da yanıtlayan Kurtulmuş, ”Anayasa’dan vatandaşlık tanımının çıkarılması ve BDP’nin özerklik talebi” ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, eşitlikçi bir anayasada devletin bütün etnik ve dini gruplara ve sosyal sınıflara karşı eşit mesafede durması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, ”Vatandaşlık tanımından bütün etnik tanımlamaların çıkarılması ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı şekline dönüştürülmesinin en doğru tanım olacağı kanaatindeyiz” diye konuştu.

Kurtulmuş, BDP’nin ”Demokratik Özerklik” talebi ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

”Türkiye’deki siyasal sistemin yapısı zaten oligarşidir. Sadece bürokratik oligarşiyi kastetmiyorum siyasi partilerin kendisi de oligarşik bir düzende kurulmuştur. Bu sistem demokratikleştirilmeden ortaya konulacak bir demokratik özerklik, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni oligarkları hakim kılacaktır. Biz orada yeni oligarşi adalarının oluşmasını, yeni oligarkların oluşmasını değil tam tersine Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşayan Kürt kardeşlerimizin ve diğer tüm kardeşlerimizin, insan olarak adam yerine sayıldığı, herkesin özgür ve eşit olduğu bir Türkiye’nin kurulmasını önemsiyoruz.”

Numan kurtulmuş, 82, 82 anayasası, 82 liler, 80ler, Yeni Anayasa, yasa, yeni yasa,

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle71 KIRIKKALE SU32 ISPARTA SU72 BATMAN SU33 MERSİN SU73 ŞIRNAK SU34 İSTANBUL SU74 BARTIN SU35 İZMİR SU75 ARDAHAN SU36 KARS SU76 IĞDIR SU37 KASTAMONU SU77 YALOVA SU38 KAYSERİ SU78 KARABÜK SU39 KIRKLARELİ SU79 KİLİS SU40 KIRŞEHİR SU80 OSMANİYE SU81 DÜZCE SU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder