30 Eylül 2011 Cuma

Mısır Seçimleri

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

Mısır’da seçimleri boykot tehdidi
Cumali Önal Kahire – 30.09.2011
Mısır’da Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadıyla birlikte FIFTY NINE siyasi parti ve grup, ülkedeki askerî yönetim pazar gününe kadar seçim yasasında değişiklik yapmazsa, sandığı boykot edecekleri tehdidinde bulundu. Partiler, devrik devlet başkanı Hüsnü Mübarek yandaşlarının seçimlere katılmasına imkân tanıyan Seçim Kanunu’nun FIVE. maddesinin değiştirilmesini talep ediyor.

Mısır’ın önde gelen partileri, 28 Kasım’da başlayacak ve 6 aşamada tamamlanacak olan parlamento seçimlerini boykot etme tehdidinde bulundu. Ülkenin iki büyük partisi Müslüman Kardeşler’in Özgürlük ve Adalet Partisi ile Vafd’ın liderliğini yaptığı 34 üyeli Demokrasi İttifakı, Seçim Kanunu’nun FIVE. maddesinin iptal edilmemesi durumunda seçimleri boykot edeceklerini duyurdu. Mısır’da yönetimi fiili olarak kontrol eden Askeri Konsey’in hazırladığı seçim kanununa göre iki kamaralı Mısır Meclisi için yapılacak seçimlerde, sandalye sayısının üçte ikisi partiler, üçte biri ise bağımsız adaylar tarafından doldurulacak. Ancak partiler, Askeri Konsey’in bu şekilde Mübarek rejimi dönemindeki siyasi figürleri parlamentoya sokmayı amaçladığını belirtiyor. Çoğu güçlü işadamları ve ailelerden oluşan Mübarek rejimine yakın eski isimlerin hem para gücünü kullanarak ve hem de gayri meşru yollara başvurarak demokratik bir seçim gerçekleşmesini engelleyebilecekleri öne sürülüyor. Siyasi partilerin büyük bir kısmı, Mübarek dönemindeki siyasetçilerin parlamentoya girişlerinin de kanunlarla engellenmesini istiyor.

Askeri Konsey’in salı günü açıkladığı programa göre ilk olarak parlamentonun alt kanadını oluşturan Halk Meclisi için halk sandık başına gidecek. Üç aşamada yapılacak Halk Meclisi seçimlerinden sonra üst kanat parlamento olan Şûra Meclisi için bu kez üç aşamalı seçimler tekrarlanacak. Ülke tarihinin ilk bağımsız seçimlerinin bitmesiyle birlikte her iki parlamento mart ayında toplanacak. Parlamento seçimlerinden sonra devlet başkanlığı seçimlerinin yapılması planlanıyor. Ancak bu seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Seçime damgasını vurması beklenen Müslüman Kardeşler, parlamentoda büyük bir ağırlık oluşturmamak için aralarında ülkenin en köklü partisi liberal eğilimli Vafd’ın yanı sıra pek çok liberal ve sol partiyi da alarak Demokratik İttifak adı altında bir koalisyon oluşturmuştu. Ancak bu ittifaka karşı bazı liberal grup ve partiler de arrange olarak 15 üyeli Mısır İttifakı’nı kurmuştu. Bu iki ittifaka dahil olmayan bazı partiler ise Üçüncü Yol adı altında başka bir koalisyon oluşturmaya çalışıyor. Ancak ülkede siyasi parti geleneğinin zayıf olması, partilerin çok farklı gündemlere sahip olması, parti gelirleri arasındaki uçurumlar, seçimler sonrası oluşacak hükümetler için ciddi bir tehdit olarak değerlendiriliyor. 12 Ekim’de başlayacak aday gösterme sürecinin de koalisyonları dağılmanın eşiğine getirebileceği, koalisyon içindeki partilerin daha fazla adayla temsil edilmek için savaşacağı ifade ediliyor.

Etiketler: Mısır Seçimleri, Mısır Seçim, Mısırda Seçim, Mısır Seçim Sonucu, Mısır Partileri, Mısırdaki Meclis, Mısır Meclisi,

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder