29 Eylül 2011 Perşembe

KKTC Kıbrıs Haber

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

ABD: Kıbrıs’ın kaynakları iki toplum arasında paylaşılmalı
30.09.2011
Doğu Akdeniz’deki sondaj krizinde şimdiye dek Kıbrıs Rum Kesimi’ne yakın duran Amerikan yönetimi, bu tavrında değişiklik sinyali verdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Rumların tek taraflı olarak petrol ve doğalgaz aramaya başlamasıyla ilgili olarak, “Ada’nın kaynaklarının iki toplum arasında paylaşıldığını görmek istiyoruz.” dedi. Sözcü, önceki günkü basın brifinginde, “ABD ve AB’nin sondaj krizine bakışı arasında bir fark var mı?” sorusu üzerine “Eğer anlaşmazlığa dair, tüm ilgili taraflarca üzerinde mutabakata varılan ve kaynakların toplumlar tarafından paylaşılmasını temin eden bir çözüm mekanizması olursa, bu bizim destek verebileceğimiz bir şey olur.” ifadelerini kullandı. ABD daha önce ise Rumlar adına sondaj çalışmalarını yürüten Amerikan firmasının bu çalışmaları yapmaya hakkı olduğunu belirtmişti. Sözcü Victoria Nuland, Türkiye’nin de bölgeye petrol aramak için gemi gönderdiğinin hatırlatılması üzerine Kıbrıs konusunda BM’nin öncülüğündeki arabuluculuğu desteklediklerini ve barışçıl bir çözümü olumsuz olarak etkileyebilecek açıklamalar ve davranışları tasvip etmediklerini söyledi. Amerikalı yetkili, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun geçen hafta BM’ye sunduğu çözüm paketine de destek verdi.

‘SONDAJI BÜYÜK ÜLKELER İSTEDİ’

Nuland, Eroğlu’nun teklifini kastederek, “Gelirlerin paylaşımı için BM’nin arabuluculuğunu öngören teklife ilgi gösteriyoruz. Bizim anladığımıza göre BM, bu talebi değerlendiriyor. Ada’daki iki toplumun, buna benzer bir yolla, gerginlikleri azaltmak için birlikte çalışmaya başlamasının çok yapıcı olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Bu arada Rum yönetimi Enerji Dairesi Müdürü Solon Kasinis ise Amerikan Noble şirketinin 19 Eylül’de başladığı arama faaliyetleriyle ilgili olarak, aralarında ABD, Rusya, AB’nin de bulunduğu büyük ülkelerin sondajın derhal başlamasını istediklerini iddia ederek, “Şimdi olmasa hiç olmazdı.” dedi. Rum yetkili, Fransız ve Rus şirketlerinin de Kıbrıs’ın yeraltı zenginlikleriyle ilgilendiklerini savundu. Rum basını ise İsrail savaş uçaklarının dün Türkiye kıyılarına kadar uçtuklarını iddia etti. İsrail’e ait bir savaş helikopterinin de Kıbrıs açıklarında sismik inceleme yapan Piri Reis gemisinin yakınlarında uçtuğunu öne süren gazeteler, İsrail Deniz Kuvvetleri’nin de bölgedeki varlığını artırdığını ileri sürdü. DIŞ HABERLER SERVİSİ

KKTC, KKTC kıbrıs, Güney kıbrız, Kuzey kıbrıs, kıbrıs haber, kıbrıs sorunu, kıbrıslı türkler, Kıbrıstaki türkler, kıbrıs petrol, kıbrıl petrol aramaları, kıbrıs petrol yatakları, kıbrısda petrol araması, kıbrıs halkı,

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder