28 Kasım 2011 Pazartesi

Yahoo.com Satılık

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

Microsoft’un Yahoo’yu satın almak istediği, uzun süredir konuşulan bir konu. Dün bu konuyla ilgili resmi bir girişimin gerçekleştiği ve iki marca arasında bir gizlilik anlaşması yapıldığı söyleniyor. Söz konusu anlaşma sayesinde, Yahho’nun finansal durumu ile ilgili kamuya açıklanmayan bazı bilgileri Microsoft’un görebileceği ve resmi teklifini vermeden önce bir takım değerlendirmelerde bulunabileceği konuşuluyor.

1995 yılında kurulan Yahoo, 90′lı yıllarda fırtına gibi esen bir portal haline dönüşmüştü. İlk başlarda arama motoru olarak hizmet vermesine rağmen zamanla e-posta, hızlı mesajlaşma (IM), e-posta grubu ve benzeri hizmetler de sunarak pazarda hâkim olmaya başlayan Yahoo’nun borsada işlem gören hisseleri 3 Ocak 2000 tarihinde rekor düzey olan 118,75 Dolara dek tırmanmıştı. Ancak dotcom balonunun patlaması ile birlikte marcanın hisseleri 26 Eylül 2011′de 4,05 Dolara dek düştü. Zor günler geçirmeye başlayan marca önce arama işinde Google ile işbirliğine gitti. Ancak toparlanma bir türlü sağlanamayınca firmanın satılacağı iddiaları ortada dolaşmaya başladı.

Yahoo’yu almak isteyen firmalar arasında Microsoft, Google ve AOL öne çıkan şirketlerdi. Hatta bu firmalar arasından Microsoft, Yahoo için 2008 yılında 44,6 milyar Dolarlık bir teklif sundu. Bu teklifin kabul edilmemesi ve CEO’luk koltuğuna Carol Bartz’ın getirilmesi ile Yahoo bir miktar toparlandı. Ancak bu toparlanma, Yahoo’nun hiçbir zaman eski ihtişamlı günlerine dönmesini sağlayamadı. 2011 yılında Yahoo’nun pazar değerinin 22,4 milyar Dolar olduğu açıklanıyordu. Pek çok analist, 2008 yılında Microsoft’un resmen direkten döndüğünü zira Yahoo’ya 20 milyar Dolar fazladan fiyat teklif etmiş olduklarını konuşuyordu.

2011′in Eylül ayında, Yahoo yöwebim kurulu beklenmeyen bir karar açıklayarak CEO Carol Bartz’ı işten çıkarttı [1]. Bartz’ın işten çıkartılmasına gerekçe olarak Yahoo’nun son 32 ayında Asya’lı partnerleri ile olan ilişkilerinin sürekli zayıflaması ve pahalı ama başarısız pazarlama çabalarına girişilmesi ancak buna karşın firmanın performansının bir türlü istenilen düzeye çıkamaması gösteriliyordu. Bu dönemde Yahoo’nun satışı yeniden gündeme gelmeye başladı ve Microsoft ile Alibaba.com potansiyel alıcılar olarak ön plana çıktı.

Bugün ABD basınında yer alan iddialar, Microsoft’un Yahoo alımı için bir adım öne geçtiğini gösteriyor. İddialara bakılırsa iki firma arasında bir gizlilik anlaşması yapılmış. Bu anlaşma çerçevesinde Yahoo’nun bir takım finansal bilgilerinin Microsoft yetkilileri için daha açık hale getirilmesi gündemde. Ancak Microsoft’un Yahoo alımı için mi hazırlandığı yoksa sadece bir yatırım veya iş ortaklığı mı yapacağı henüz net değil. Yapılan anlaşma gizlilik içerdiği için şimdilik sadece söylentiler ve dedikodular ön plana çıkıyor.

Anahtar Kelimeler: Yahoo, yahoo com satışı, yahoo come, yaho, yaho.com, yahho, yahoo.com satışı, yahoocom,

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle71 KIRIKKALE SU32 ISPARTA SU72 BATMAN SU33 MERSİN SU73 ŞIRNAK SU34 İSTANBUL SU74 BARTIN SU35 İZMİR SU75 ARDAHAN SU36 KARS SU76 IĞDIR SU37 KASTAMONU SU77 YALOVA SU38 KAYSERİ SU78 KARABÜK SU39 KIRKLARELİ SU79 KİLİS SU40 KIRŞEHİR SU80 OSMANİYE SU81 DÜZCE SU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder