28 Kasım 2011 Pazartesi

Yahoo.com Satılık

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

Microsoft’un Yahoo’yu satın almak istediği, uzun süredir konuşulan bir konu. Dün bu konuyla ilgili resmi bir girişimin gerçekleştiği ve iki marca arasında bir gizlilik anlaşması yapıldığı söyleniyor. Söz konusu anlaşma sayesinde, Yahho’nun finansal durumu ile ilgili kamuya açıklanmayan bazı bilgileri Microsoft’un görebileceği ve resmi teklifini vermeden önce bir takım değerlendirmelerde bulunabileceği konuşuluyor.

1995 yılında kurulan Yahoo, 90′lı yıllarda fırtına gibi esen bir portal haline dönüşmüştü. İlk başlarda arama motoru olarak hizmet vermesine rağmen zamanla e-posta, hızlı mesajlaşma (IM), e-posta grubu ve benzeri hizmetler de sunarak pazarda hâkim olmaya başlayan Yahoo’nun borsada işlem gören hisseleri 3 Ocak 2000 tarihinde rekor düzey olan 118,75 Dolara dek tırmanmıştı. Ancak dotcom balonunun patlaması ile birlikte marcanın hisseleri 26 Eylül 2011′de 4,05 Dolara dek düştü. Zor günler geçirmeye başlayan marca önce arama işinde Google ile işbirliğine gitti. Ancak toparlanma bir türlü sağlanamayınca firmanın satılacağı iddiaları ortada dolaşmaya başladı.

Yahoo’yu almak isteyen firmalar arasında Microsoft, Google ve AOL öne çıkan şirketlerdi. Hatta bu firmalar arasından Microsoft, Yahoo için 2008 yılında 44,6 milyar Dolarlık bir teklif sundu. Bu teklifin kabul edilmemesi ve CEO’luk koltuğuna Carol Bartz’ın getirilmesi ile Yahoo bir miktar toparlandı. Ancak bu toparlanma, Yahoo’nun hiçbir zaman eski ihtişamlı günlerine dönmesini sağlayamadı. 2011 yılında Yahoo’nun pazar değerinin 22,4 milyar Dolar olduğu açıklanıyordu. Pek çok analist, 2008 yılında Microsoft’un resmen direkten döndüğünü zira Yahoo’ya 20 milyar Dolar fazladan fiyat teklif etmiş olduklarını konuşuyordu.

2011′in Eylül ayında, Yahoo yöwebim kurulu beklenmeyen bir karar açıklayarak CEO Carol Bartz’ı işten çıkarttı [1]. Bartz’ın işten çıkartılmasına gerekçe olarak Yahoo’nun son 32 ayında Asya’lı partnerleri ile olan ilişkilerinin sürekli zayıflaması ve pahalı ama başarısız pazarlama çabalarına girişilmesi ancak buna karşın firmanın performansının bir türlü istenilen düzeye çıkamaması gösteriliyordu. Bu dönemde Yahoo’nun satışı yeniden gündeme gelmeye başladı ve Microsoft ile Alibaba.com potansiyel alıcılar olarak ön plana çıktı.

Bugün ABD basınında yer alan iddialar, Microsoft’un Yahoo alımı için bir adım öne geçtiğini gösteriyor. İddialara bakılırsa iki firma arasında bir gizlilik anlaşması yapılmış. Bu anlaşma çerçevesinde Yahoo’nun bir takım finansal bilgilerinin Microsoft yetkilileri için daha açık hale getirilmesi gündemde. Ancak Microsoft’un Yahoo alımı için mi hazırlandığı yoksa sadece bir yatırım veya iş ortaklığı mı yapacağı henüz net değil. Yapılan anlaşma gizlilik içerdiği için şimdilik sadece söylentiler ve dedikodular ön plana çıkıyor.

Anahtar Kelimeler: Yahoo, yahoo com satışı, yahoo come, yaho, yaho.com, yahho, yahoo.com satışı, yahoocom,

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle71 KIRIKKALE SU32 ISPARTA SU72 BATMAN SU33 MERSİN SU73 ŞIRNAK SU34 İSTANBUL SU74 BARTIN SU35 İZMİR SU75 ARDAHAN SU36 KARS SU76 IĞDIR SU37 KASTAMONU SU77 YALOVA SU38 KAYSERİ SU78 KARABÜK SU39 KIRKLARELİ SU79 KİLİS SU40 KIRŞEHİR SU80 OSMANİYE SU81 DÜZCE SU

E-Kimlik Kartları

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

E-kimlik‘te son viraj!
2012′den itibaren ilk kartların verileceği açıklanan kimlik kartları pasaport, ehliyet, nüfus bilgileri ve banka bilgileri gibi birçok konuyu içinde barındırıyor
2five Kasım 2011 Cuma, 14:48:33

E-kimlik'te son viraj!

E-kimlik'te son viraj!

E-kimlik'te son viraj!

E-kimlik'te son viraj!

E-kimlik‘te son viraj!

Galeriye gitmek için tıklayınız
TÜBİTAK’ın Ar-Ge sürecini tamamladığı akıllı kimlik kartlarının kullanıma girmesiyle Türkiye’de pek çok hizmette ”tek kart-tek şifre dönemi” başlayacak.

Yeni kimlik kartlarıyla e-devlet kapsamında tüm işlemler yapabilecek, e-imza atılabilecek, atm’lerden para çekilebilecek, kart pasaport olarak da kullanabilecek.

Bolu’daki pilot uygulamanın tamamlanmasıyla elektronik kimlik kartları, e-dönüşüm Türkiye İcra Kurulu’nun alacağı karardan sonra, bir yıllık geçiş sürecinin ardından üç yıl içinde tüm Türk vatandaşlarının kullanımına sunulacak.

TÜBİTAK BİLGEM UEKAE’de tamamen Türk mühendislerin 5 yıllık Ar-Ge çalışmasında sona geldiği akıllı kimlik kartlarının tanıtımı TÜBİTAK’ın Gebze yerleşkesinde yapıldı.

TÜBİTAK e-kimlik proje yöneticisi Oktay Adalıer, gazetecilere yaptığı sunumda, elektronik kimlik kartlarının Ar-Ge alt yapısı ve gelinen son aşamaya ilişkin bilgiler aktardı.

Adalıer, halen kullanımdaki nüfus cüzdanı uygulamasına 1976′da geçildiğini anımsatarak, Türkiye’nin geçeceği elektronik sistemle yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

2006 yılında Türkiye Araştırma Alanı (TARAL) projesi olan e-kimlik projesinin, TÜBİTAK BİLGEM UEKAE tarafından ar-ge çalışmaları, pilot uygulama ve yaygınlaştırma çalışmalarında sona gelindiğini bildirdi.

Video için tıklayınız…

Bu süreçte yapılan Ar-Ge faaliyetleri sonunda, TC Kimlik Kartının görsel tasarımının yapıldığını ve üzerinde bulunacak güvenlik tedbirlerinin belirlenerek uygulamasının gerçekleştirildiğini anlatan Adalıer, ayrıca kartın güvenliği için özgün bir akıllı kart çipi ve milli akıllı kart işletim sisteminin (AKİS) de geliştirildiğini söyledi.

e-kimlik kartının, standart kart okuyucularla kullanılabileceğini dile getiren Adalıer, ayrıca kamusal kullanım amacıyla Güvenli Kart Erişim Cihazlarının da geliştirildiğini anlattı.

Pilot uygulamanın yapıldığı Bolu’daki çalışmalara ilişkin bilgiler veren Adalıer, şehir genelinde 60 nüfus memuruyla 220 bin akıllı kimlik kartının dağıtıldığını bildirdi.

Galeri için tıklayınız…

498 köyün 287′sine mobil kayıt ünitesiyle gidildiğini ve burada çalışmalar yapıldığını dile getiren Adalıer, bu süreçte kart üzerinde gerekli tüm iyileştirmelerin de yapılarak kimlik kartının yeni versiyonlarının çıkarıldığını söyledi.

Adalıer, TÜBİTAK’ın akıllı kartıyla ilgili tüm Ar-Ge sürecini tamamladığını, Türkiye İcra Kurulu’nun kararının ardından kartın ilk etapta bir ilde, sonra 7 bölgeden seçilecek birer ilde ve yurt dışında iki noktada kullanımına başlanacağını bildirdi.

Oktay Adalıer, kartların bir yıllık geçiş sürecinin ardından geçecek 3 yılın sonunda tüm Türk vatandaşlarının kullanımına sokulmasının hedeflendiğini belirtti.

PEMBE VE MAVİ KİMLİKLER TARİH OLUYOR
Adalıer, vatandaşların akıllı kartları nerelerde kullanacaklarına ilişkin şu bilgileri verdi:

”Vatandaş elektronik ortamda kimlik doğrulama yapılabilecek. TC Kimlik kartıyla tek kart-tek şifre dönemine geçilecek. Hastane, banka, noter, internet, kredi kartları hariç grasp ve visa kartı gibi her alanda kullanılabilecek. Kimlik sahteciliğinden kaynaklanan vatandaş mağduriyeti önlenecek. e-Devlet kapsamında sunulan hizmetlere evlerden ve iş yerleri de dahil internetin bulunduğu her yerden kimlik kartıyla güvenli şekilde erişilebilecek. Bu erişim, bilgisayarlar üzerindeki kart okuyuculardan ya da taşınabilir kart okuyucuları aracılığıyla yapılabilecek. Kimlik kartıyla e-imza kullanılabilecek. Kimlik kartı, vizesiz gidilen ülkelerde seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Yani elektronik pasaport özelliğine sahip olacak. Ancak VISA gerektiren ülkeler için elektronik pasaport alınması ihtiyacı bulunacak.”

DENETİM KOLAY VE GÜVENLİ
Adalıer, elektronik kimlik kartıyla kurumlara gelecek yenilikleri ise şöyle anlattı:

”Hizmet veren kurum, hizmeti alan vatandaştan emin olacak. Vatandaşın orada olduğundan emin olacak. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak. Kimlik doğrulamasındaki yetersizliklerden kaynaklanan sosyal güvenlik, sağlık, sigorta ve bankacılık gibi alanlarda usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar asgariye inecek. Kimlik kartı, kamu kurumlarının vatandaşa yönelik sunacakları hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacak. Sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle kurumların sunduğu elektronik hizmetlerinin nitelik ve sayıları artacak. Bu sayede vatandaş uzaktan kurumun uç noktasına gitmeden birçok işini elektronik ortamda çözecek. Vatandaşın zamanından elde edilen zaman tasarrufu iş kayıplarını önleyecek.”

Adalıer, ”Elektronik kimlik kartı alternatifsiz bir sistem olup e-devlet açılımında vatandaşın kurumlara ulaşımında anahtar vazifesi görecek ve mahremiyetin korunmasını sağlayacak” diye konuştu.

AKILLARDAKİ SORULAR
Adalıer, konuşmasının ardından soruları da yanıtladı. ”Vatandaşın tüm bilgileri kart üzerinde yüklü olacak. Vatandaş hangi bilgisinin nerede görülmemesi gerektiğine nasıl karar verecek” şeklindeki bir soru üzerine Adalıer, ”Kişisel bilgilerin korunmasıyla ilgili kanun tasarısı çıktıktan sonra tüm devlet kurumları elektronik devlet uygulamalarını bu karta entegre edecek ve kart kullanımında o kurumun mevzuatı çerçevesinde vatandaşın izni dahilinde bilgiler çıkacak” yanıtını verdi.

Kartların nerede basılacağına ilişkin bir soru üzerine de Adalıer, Türkiye’de kart basımı yapan five yerli firmanın bulunduğunu belirtti. Adalıer, TÜBİTAK’ın projenin sadece Ar-Ge boyutuyla sorumlu olduğuna işaret ederek, ”Ancak öngörüm, yerli firmaların ihaleye girmesi yönünde” dedi. Adalıer, kullanımdaki akıllı kartların çipinden mürekkebine kadar Türk endüstrisi üretimi olduğunu da vurguladı.

KOPYALANMASI MÜMKÜN DEĞİL
Kartın kopyalanma riskine karşı görünür ve görünür olmayan nine koruyucu önlemin alındığını belirten Adalıer, bu şekilde kartın kopyalanmasının mümkün olmadığını belirtti.

Adalıer, ”Kişi trafik kazası geçirdi ve şuuru yerinde değil diyelim. Bu durumda kart nasıl kullanılacak” sorusunu da Adalıer, şöyle yanıtladı:

”Bu senaryo Sağlık Bakanlığı için uygulanacak. Bu durumda bakanlığın nüfus müdürlüğü tarafından verilmiş bir sertifikası olacak. Sağlık Bakanlığı bu kartı tüm okuyucularında taktığında otomatik olarak bilgiler çıkması gerekiyor. Bu durum onaylanmadı, ama kartın içinde sınırlı acil kritik bilgiler var, hastanın şeker, tansiyon durumu, kullandığı ilaçlar ve kan grubu bilgileri gibi. Sağlık Bakanlığının altyapıyı hazırlamasının ardından bu bilgiler karta yüklenecek. Vatandaş, muayene olduktan sonra tüm bilgileri hastanenin güvenli kart okuyucularında doğrulanacak ve sürekli güncellenecek”

Adalıer, karta yüksek güvenlik sağlayan damar ve parmak izi kontrollerinin ise güvenlik ve nakit transferi gibi durumlarda kullanılacağını bildirdi.

Akıllı kimlik kartlarının büyük ihtimalle önümüzdeki 30-50 yıl boyunca kullanılacağını ifade eden Adalıer, bu sistemin altyapısının Türkiye’de oluşturulmasının önemine işaret etti. Adalıer, ”Devlet bundan sonraki süreçte sisteme entegre edilecek her konuyu bize iletebilecek ve biz yeni versiyonlarını çıkarabileceğiz” dedi.

OKULLARDAN STADYUMA KADAR BİRÇOK ALANDA KOLAYLIK
Yeni kimlik kartlarının çeşitli sınavlarda da kullanılarak başkasının yerine sınava girmelerinin tamamen önüne geçilmesinin hedeflendiğini de belirten Adalıer, ”Burada çok kullanım alanı olacak. Örneğin stadyumlara girerken olay çıkaranlar oluyor mesela. Kartın okutulmasıyla kişinin orada olup olmadığı da kolaylıkla tespit edilebilecek. Okullarda yoklama yapılmasına gerek kalmayacak mesela. Öğrenci kartını okutup yerine geçebilecek. Uygulamalar hayalinizin gidebildiği yere kadar…”

Oktay Adalıer, akıllı kimlik kartlarına damar ve parmak izinin yanında avuç içi damar izi ile iris tanıma özelliklerinin eklenmesi için de çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

HABER: AA
GÖRÜNTÜ: Cihan

Anahtar Kelimeler
TÜBİTAK, e-kimlik, akıllı kimlik kartları, Oktay Adalıer

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle71 KIRIKKALE SU32 ISPARTA SU72 BATMAN SU33 MERSİN SU73 ŞIRNAK SU34 İSTANBUL SU74 BARTIN SU35 İZMİR SU75 ARDAHAN SU36 KARS SU76 IĞDIR SU37 KASTAMONU SU77 YALOVA SU38 KAYSERİ SU78 KARABÜK SU39 KIRKLARELİ SU79 KİLİS SU40 KIRŞEHİR SU80 OSMANİYE SU81 DÜZCE SU

19 Kasım 2011 Cumartesi

Bedelli Askerlik Nedir

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

Türkiyede En Cok Konuşulan Bedelli Askerlik, Bedelli askerlik nedir, bedelli, bedelli askerliğin şartları, bedelli askerliğin ücreti, bedelli askerlik kaç para, bedelli askerliğin şartları nelerdir,

Ben ‘bedelli askerlik’ten yanayım… Dersem ne anlarsınız? Bazı erkeklerin, belli bir yaştan sonra, askerlik yapmak yerine, belli bir miktar para ödemesinden yana olduğumu…

Hayır! Kastettiğim o değil.

Bugün tartışılan, tasarısı Meclis’te olup büyük olasılıkla yasalaşacak olan “bedelli askerlik” beni fazla ilgilendirmiyor.

Çünkü o sorunu “zorunlu askerlik” üretiyor.

Erkeklere “İlle de askerlik yapacaksın” deniliyor… Okul, sağlık ve diğer nedenlerle askere gidiş yaşı büyüyor… 30′unu aşmış bir erkeği askere almak anlamsızlaşıyor…
***

Ben askere 32 yaşında gittiğim için de biliyorum: Hamlamış ve göbeklenmeye başlamış bir vücut çıkıyor subayın karşısında… Komutan “talim” mi yaptıracak, “fitness” mi?

Mesela bölük komutanının 26 yaşında olması da tuhaf kaçıyor: Adam kendisinden büyük erkeklere, kışlada “Emret komutanım”, sokakta ise “Abi-amcabey” demeye alışmış; fena halde yadırgıyor.

Şuna da şahit oldum: Erata höt zöt ederek ya da bazı saçma emirler vererek komplekslerini ortaya dökmesini “izleyen” biri olduğunuzu fark ettiğinde de utanıyor… Ancak başka bir davranış biçimi bilmediğinden kafası karışıyor, disiplini kaybediyor.
***

Aslında “vicdani ret” dedikleri de yine aynı meselenin, yani zorunlu askerliğin parçası: Bazı şahıslar, “Ben elime silah almam… Başka ülkenin vatandaşı dahi olsa bir insanı asla öldürmem…” diyor.

Bu bakış açısı, sadece askeriyeyi değil, milliyetçi-militarist ideolojileri benimsemiş sivilleri de delirtiyor: “Olmaz… İlle de seni eline silahı tutuşturacağız…”

Velhasıl, “Bedelli isteriz” diye yaygara kopartanları da, “vicdani retçileri” de hep aynı yapı üretiyor: Zorunlu askerlik.

Attila İlhan gibi sordum başlıkta: “Hangi bedelli?”

Ben bedelli askerlikten yanayım ama bedeli, vatandaş değil, devlet ödeyecek. Diğer deyişle “profesyonel” askerliğe geçmek gerekiyor.

***

Günümüzde silahlar giderek uzmanlık gerektiren ileri teknolojiler haline geldi. ABD’nin, 2003′te Irak’ı nasıl işgal ettiğini gördük. Orada asıl önemli olan Irak Ordusu’nun zavallı haliydi.

Onca askeri besledi de ne oldu? Dağılıp gittiler işte.

Tam genci eğitiyorsun, gerçekten işe yarayacak hale geliyor… Pat tezkere! Ocaktan uçup gidiyor. Tecrübenin yerini çaylaklık alıyor.

O halde bedeli devletin ödediği, profesyonel askerliğe geçmek gerekiyor. Parasını vererek askeri “istihdam” edeceksin.
***

Bizim Genelkurmay bütün bunları biliyor ama zorunlu askerlikte ısrar ediyor. Bunun sürüyle nedeni var. İkisi çok önemli:

1) Fazla asker, fazla basic demek… Profesyonelleşmeyle asker sayısını düşürdüklerinde, basic kadrosunda da kısıtlamaya gitmek zorundalar. Tabii bu da kurumda gerilime yol açar. Korkudan yapamıyorlar.

2) Özel sohbetlerden ve internete düşen konuşmalarından biliyoruz:
Zorunlu askerliği toplumu kendilerine biat ettirme aracı olarak görüyorlar.

Son olarak şunu da söyleyeyim: Böyle tartışıyoruz filan ama TSK kendini dönüştürmez.

Mal ortada: Bu ordu PKK’ya karşı five binden fazla kayıp verdi; milim kıpırdamadı. Aynı karakol beş kere baskına uğrar mı yahu? Demek ki organizasyonu hiç değiştirmemişler.

Bir karakolu yeniden düzenleyemeyen adamlar, koca bir kuruma nasıl yeniden şekil verir? Mümkün değil.

Hangi “bedelli”? – Emre AKÖZ
Bedelli askerlik nedir? Zengine mi yarıyor?

Askerlik bedeli kimi için cep harçlığı iken, kimisinin çok canını yakacak.
*Bedeldeki eşit ödeme zenginlere avantaj sağlıyor..

Askerliğin belirlenen kriterlere göre bedelli yapılabilmesi hakkında düzenleme çıktı-çıkacak. Sızan bilgilere göre 30 yaş limiti ile 25.000 Tl tutarında bedel telaffuz ediliyor. CHP’nin istemine rağmen Başbakan Erdoğan ve hatta Genelkurmay bedelliye karşıtlıklarını ifade etmişlerdi. Erdoğan, “Gerekirse referanduma götürürüm” diyordu. Internet bir “çark” olayı oldu. CHP şimdi “kuzu kuzu bizim çizgimize geldiler” diyor. MHP de şaşırtıcı şekilde bedelliye destek verdi.

Ne oldu da bedelli konusunda siyaset tavır değiştirdi? Şehit aileleri hala karşı. Sanırım yaptıkları araştırmalar sonucu askerlik çağındaki gençlerin büyük çoğunluğunun beklentisinin bu yönde olduğu kanaatine vardılar. Askerlikle sorunu olanlar önemli bir kamuoyu oluşturmuş olmalılar. 30 yaş üstü 250 bin kişinin bedelli kapsamına girdiği, bunun en az ONE HUNDRED bininin müracaatının beklendiği ve yaklaşık 2,5 milyon TL gelir elde edileceği hesaplanıyor.

BEDELLİ ASKERLİK NEDİR?

Anayasamız askerlikten “Vatan hizmeti, her Türk’ün hakkı ve ödevidir. Bu hizmetin Silahlı Kuvvetler’ de veya kamu kesiminde ne şekilde yerine getirileceği veya getirilmiş sayılacağı kanunla düzenlenir” diye bahsediyor.

İlk bedelli askerlik yasası 1927’de, sonuncusu ise deprem felaketinin ardından 1999’ da çıktı. Bedelli askerlik, ana hatlarıyla, kanundaki vasıfları taşıyan yükümlülerin belirli bir bedel ödemelerini ve sadece temel askerlik eğitimine tabi tutulmalarını öngören ve bu surette askerliklerini yapmış sayılmalarını hükme bağlayan bir “vatan hizmeti” şeklidir.

Dövizle askerlik farklı olup, en az 3 yıl süre ile fiilen yabancı ülkelerde bulunan işçi, işveren veya bir meslek ya da sanatı icra edenler dövizle askerlikten yararlanabilmelerin öngörmektedir.

1999 yılında çıkan Bedelli Askerlik Kanunu’nda öngörülen bedel, FORTY yaşın altındakiler için 15.000 Alman Markı (yaklaşık 7.500 Euro), FORTY yaşını aşmış olanlar içinse FORTY.000 Alman Markı idi. Bu bedeller, ilki başvuru esnasında olmak üzere, 3 taksitte ödenmekteydi. Bir kişinin bu haktan yararlanabilmesi için, 1 Ocak 1973 ve sonrasında doğmuş olması gerekiyordu. Ayrıca yine temel askerlik hizmetinin yerine getirilmesi şart koşulmuştu. Sadece 40 yaşına aşmış olanlar bu yükümlülüğe tabi değildi.(mezun.com)

Yani bedelli askerlikte askere hiç gitmemek söz konusu değil. Zaten askerlikte ilk bir ay çok önemli olup, yoğun eğitimle geçer ve sonunda adaylıktan yemin töreniyle asil asker olunur. Bedel ödense dahi bunu yapacaklar. Sonrası genel olarak arada yapılan eğitimler hariç nöbet ve hizmetlerle geçmekte. Tabii sıcak harekat bölgelerinde farklılık arz ediyor.

Askerlik süresi 15 ay, bedelli için bir aya inmiş oluyor. Yüksek tahsilli olup kısa döneme alınanlar ise ise yedek subaylık yerine 6 ay er olarak hizmet veriyorlar.

BEDELDEKİ EŞİTLİK ZENGİNLERE YARIYOR.

Bedelli daha yeni dolaşırken bir yazımda askerlik bedelinin aylık ortalama gelir baz alınarak hesaplanmasını önermiştim. Sakalım olmadığından sözüm geçmedi. Hala sabit rakam üzerinde duruluyor eşitlik adına.. Hangi eşitlik? Ancak aynı durumdakilerin eşitliğinden söz edilebilir. Yılda 1 milyon TL kazanan ile 20 bin Tl kazanan eşit sayılabilir, aynı kanuna tabi olabilir mi?

Sanatçılar, futbolcular,büyük iş adamları ve onların çocukları neredeyse bedava askerlik yapmış sayılacaklar. On binlerce orta gelirli memur, işçi, esnaf çocukları bankalara borçlanacak, mal mülk satıp askerlik bedelini yıllarca ödeyecekler. Banklalar kazanacak. Diğerleri için ise 25 bin TL para bile değil. B7unu bir bölüm dizi çekiminde ya da maç başına alanlar var.

Bence bir bedel ödemek herkes için aynı olmaz.Kimine göre komik derecede küçük, kimine göre çok büyük para bu. Meslek guruplarına göre ve serbest çalışanlar için son bir yıllık gelirine göre bedel tespit edilmeliydi. Örneğin, Kıvanç Tatlıtuğ’dan, Tarkan’dan, Arda’dan alınacak bir milyon Tl bedel onlara hiç dokunmazdı.

Bedellinin bedeli kamu vicdanını sarsmıştır.

“CAN” RİSKİNİN BEDELİ KAÇ LİRA?

Şimdiye kadar Anayasa Mahkemesi eşitlik ilkesine aykırı bulup iptal etmemiş ama bedellinin bu ilkeye uygunluğu tartışılır. Paralı ve parasız vatandaşlar arasında vatani görevde ayrım yapıldığı söylenebilir.Hayati possibility farkı da cabası.

Bedelliye meyil edenlerin en büyük argumanları kurulu işlerini terk etmek ve bozmak durumunda kalmaları, akademik çalışmaları nedeniyle yaşlarının ilerleyip, ağır disiplinli askerlik hizmetini kaldıramayacak durumda olmaları ama can kaybı gibi hayati possibility almak istememeleri belki en büyük etken. Yüksek gelirlilerin bundan askerlik süresince mahrum kalacaklarını da eklemek gerek. Yani maddi portresi bedelden çok büyük olabiliyor.

Peki, terörle mücadelede yaralanma ve ölüm chancei ne kadar

Türkiye’de muvazzaf hariç yaklaşık 400.000 civarında askerlik hizmetlisi olduğunu söyleyebiliriz. Sıcak mücadelede durum değişken ama bunun EIGHTY.000’i Güneydoğu’da görev yapıyor olabilir.Demek ki possibility altında olan kabaca (1/5) beşte bir. Yani diğer bölgelere sevk edilen yüzde 80 için büyük bir risk yok.Yılda ortalama ONE HUNDRED askeri şehit ve bir o kadar da gazi verdiğimizi göz önüne alırsak, chance oranı Türkiye çapında 2000’de bir, Güneydoğu’da ise 400’de bir oranındadır. Can oranı bunun iki katıdır. Bir can bile aziz ve çok değerli ama riskler çok fazla korkacak kadar büyük sayılmaz.

Şüphesiz, askerlik bedelini can riski yönünden değerlendirecekler olacak,miktar için “sadece bu kadar mı?” diyebileceklerdir. Zengin için belki hiçbir şey ama dar gelirli için büyük para. Bedellinin bedeli olarak ortada dolaşan 25.000 TL ile can riskinin hesabını yaparsak, bir sigorta şirketinin toplanan para ile bu dönem tüm askerlerimizi hayat sigortası yaptığını düşünürsek şehit başına 25 milyon TL verebilme rakamı ortaya çıkar.Yaralanma riski ile bu dönem için 12,5 milyon Tl.

BEDELLİNİN GELİRİ NE OLACAK?

Hükümet elde edilen kaynağın şehit ailelerine yardımda kullanılmak üzere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’na aktarma üzerinde duruyormuş. CHP depremzedelere harcanmasını önermiş.100 bin kişi bedelli yaparsa 2,5 milyar TL toplanır. Sayı artması halinde rakamın iki katına çıkması olasılığı var.

Bence bedelli gelirleri Güneydoğu’da hayati riskler alıp can siperane görev yapan EIGHTY bin askerimize dağıtılmalı. Sıcak mücadele içinde olanlara askerlik süresince asgari ücret kadar maaş bağlanması da söz konusu olabilmelidir.

Bu bir askerlik geliri ve askerler için harcanmalı. Böylece canını bedel yapıp yurdu savunanlara karşı vicdani hislerimiz bir ölçüde rahatlayabilir.

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle71 KIRIKKALE SU32 ISPARTA SU72 BATMAN SU33 MERSİN SU73 ŞIRNAK SU34 İSTANBUL SU74 BARTIN SU35 İZMİR SU75 ARDAHAN SU36 KARS SU76 IĞDIR SU37 KASTAMONU SU77 YALOVA SU38 KAYSERİ SU78 KARABÜK SU39 KIRKLARELİ SU79 KİLİS SU40 KIRŞEHİR SU80 OSMANİYE SU81 DÜZCE SU

Yerli F16

Hazal Kaya'dan Şok Frikik

Beyin avı başladı!
Yerli uçak projesi için gurbetteki süper beyinlere “yuvaya dön” çağrısı
18 Kasım 2011 Cuma, 12:11:27

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), yurt dışındaki seçkin Türk mühendislerinin, Türkiye’ye dönerek milli imkanlarla üretilecek savaş uçağı, helikopter ve uydu projelerinde görev almaları amacıyla, ‘Tersine Beyin Göçü Projesi’ni başlattı.

100′Ü AŞKIN MÜHENDİS BAŞVURDU
Özellikle havacılık sektörlerinde çalışmış veya çalışan kalifiye mühendislere internet sitesi aracılığıyla çağrıda bulunan TUSAŞ’a, 1 ay içinde başta ABD olmak üzere Almanya, İngiltere, Kanada ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 100′ü aşkın mühendis başvuru yaptı. Bunların içinden uygun nitelikte olan 20 mühendis ile görüşmelere başlandı.

Büyük bir atılım içinde olan Türk havacılık sanayi, 2023 yılına kadar yerli savaş uçağı, helikopter ve uydu gibi dev projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürürken, TUSAŞ da bu projelerde ihtiyaç duyulan kalifiye Türk mühendislerini yurt dışından Türkiye’ye getirmek için harekete geçti.

TÜRK MALI JET
TUSAŞ yetkilileri, milli imkanlarla geliştirilecek Jet Eğitim ve Jet Muharip Uçağı (TX/FX), Hafif Sınıf Özgün Helikopter ve Uydu Montaj, Check ve Entegrasyon Tesisi gibi Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en önemli projelerinin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapıldığını anımsatarak, bu projelerde nitelikli ve deneyimli mühendislere ihtiyaç duyulduğunu belirttiler.

İNTERNET SİTESİNDEN ÇAĞRI
Bu projelerle birlikte beyin göçünün olumsuz etkilerinin daha yoğun hissedilmeye başlandığını ifade eden yetkililer, şunları kaydettiler:

”Başka ülkelerdeki fırsatları değerlendirmek amacıyla ülkemizden ayrılmak durumunda kalan yetkin mühendislerimize çağrı yapılması için yoğun bir çalışma başlatıldı. TUSAŞ internet sitesi (www.tai.com.tr) aracılığıyla yurt dışında bulunan mühendislerimize çağrıda bulunduk. Yaklaşık 1 ay içinde başta ABD olmak üzere Almanya, İngiltere, Kanada ve Fransa’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden 100′ü aşkın mühendis başvuru yaptı. Bunların içinden uygun nitelikte olan 20 mühendis ile gerekli temas sağlandı ve görüşmeler yapılmaya başlandı.

TUSAŞ’ın özgün projelerinde yer almak isteyen tüm mühendislerimize kapılarımızı açıyoruz. Bu heyecanı bizimle paylaşmak isteyenlerin internet sayfamızda bulunan ‘Tersine Beyin Göçü’ programına iş başvurusu bırakmaları yeterli”

Yetkililer, proje kapsamında istihdam edilecek mühendis sayısının görüşmeler sonucunda ortaya çıkacağını kaydettiler.

1512 MÜHENDİS ÇALIŞIYOR
TUSAŞ’ta toplam 1512 mühendis görev yapıyor ve bunların 876′sı Ar-Ge birimlerinde görev alıyor. TUSAŞ bünyesinde görev alan mühendislere piyasa şartlarının üzerinde ücret ödeniyor ve yılda four kez ikramiye veriliyor. Ayrıca özel sigorta uygulamaları, sosyal ödemeler ve görevin kritikliği ile ilişkili olarak mühendislere çeşitli olanaklar da sunuluyor.

Uçak, uydu sistemleri ve insansız hava araçları gibi entegre havacılık ve uzay sistemlerinin tasarım, geliştirme, modernizasyon ve üretim süreçlerinde Türkiye’nin teknoloji merkezi konumunda olan TUSAŞ, son yıllarda yapılan stratejik yatırımlar sayesinde küresel pazarda da saygınlığını artırdı.

F-35′İN DE ÜRETİM ORTAĞI
TUSAŞ, savunma ve havacılık sanayinde dünyanın en büyük projelerinden birisi olarak gösterilen ve Türkiye’nin de ortak ülkeler arasında yer aldığı F-35 Müşterek Saldırı Uçağı (JSF), geleceğin nakliye uçağı olarak da bilinen ve Türkiye’nin de üretim ortağı olduğu A400M, yeni nesil ticari yolcu uçağı Airbus A350 XWB, uzun mesafe uçağı B787 gibi uluslar arası havacılık projelerinde de önemli curler üstleniyor.

TUSAŞ’ın ürün ve faaliyet yelpazesi içerisinde özgün olarak geliştirilen insansız hava aracı ‘Anka’, başlangıç ve temel eğitim uçağı ‘Hürkuş’, özgün hedef uçak sistemi Turna’nın yanı sıra, F-16 ve C-130 uçaklarının modernizasyonu, ortak geliştirilen T129 taarruz ve taktik keşif helikopteri, A400M askeri nakliye ulaştırma uçağı, keşif gözetleme uyduları; F-35 Müşterek Taarruz Uçağı (JSF), Airbus ve Boeing’in yolcu uçaklarının bazı parçalarının tasarım ve üretimleri yer alıyor.

Türkiye tarihinin gelmiş geçmiş en önemli projelerinden biri olarak nitelendirilen Jet Eğitim ve Jet Muharip Uçağı (TX/FX) projesi ile Türkiye kendi özgün savaş uçağına kavuşacak. 2023 yılına kadar geliştirilecek olan söz konusu projeyle Türkiye, küresel bir güç olma yolunda önemli bir adım atmış olacak.

TUSAŞ’ta Hafif Sınıf Özgün Helikopter Projesi ile Göktürk-2 projesi çalışmaları da başarıyla yürütülüyor.

Önümüzdeki dönemde kurulacak olan Uydu Montaj, Check ve Entegrasyon Tesisinin faaliyete geçmesi ile birlikte de gelecekteki tüm askeri ve sivil uydu projeleri TUSAŞ bünyesinde gerçekleştirilebilecek.

Anahtar Kelimeler
TUSAŞ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, yerli uçak projesi, Tersine Beyin Göçü Projesi, Türk mühendisler

Posted by admin / Günün Haberleri

Hazal Kaya Podyumda
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Hazal Kaya Sevgilisiyle71 KIRIKKALE SU32 ISPARTA SU72 BATMAN SU33 MERSİN SU73 ŞIRNAK SU34 İSTANBUL SU74 BARTIN SU35 İZMİR SU75 ARDAHAN SU36 KARS SU76 IĞDIR SU37 KASTAMONU SU77 YALOVA SU38 KAYSERİ SU78 KARABÜK SU39 KIRKLARELİ SU79 KİLİS SU40 KIRŞEHİR SU80 OSMANİYE SU81 DÜZCE SU